Wednesday, August 17, 2011

Trauma Dan Dilema

Assalamualaikum...
selamat menyambut bulan puasa yg ke-17

Dalam bulan puasa ne macam2 dugaan yang dihadapi..tapi alhamdulillah sumenya still ok dan masih boleh mengharunginya..

sejak akhir2 ne rasa trauma and dilema je..ptg tadi nmpk bdk sekolah excidentt depan mata sendiri, Ya Allah, berdebar hati terasa tempias diaorg excident..takut je tengok..budak sekolah dengan budak sekolah plak tu, budak sekolah taha lagi,yang perempuan tu form 6, budak lelaki tu tidak dikenal pasti sebabnya selepas kejadian dia melarikan diri, dah taw dia salah pe lagi cepat2 la dia lari, tak baik camtu kecian pada orang yang dilanggarnya tu menahan kesakitan.

terkejut tengok insiden tu yang berlaku di depan mata sendiri, maklumla sebelum ne tak pernah tengok, insiden yang berlaku dalam sekelip mata tu, 

kelmarinnya pula kereta pulak dilanggar oleh budak sekolah, pecah lampu signal..sedih2, time tu nak masuk simpang slow je bawak, tetibe satu bunyi yang kuat kedengaran, tengok2 kete dah kene langgar, po nk di kato...hoho

macam-macam yang berlaku..dugaan2..:(
semua tu pasti ada hikmah disebaliknya
kita hanya mampu merancang Tuhan yang menentukan

Mohon dijauhkan daripada perkara-perkara yang tidak baik..ameen


0 comments: